top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAdonis Adonis

Finasteride kopen: is het zonder recept verkrijgbaar?

Bijgewerkt op: 5 mei


Het is niet prettig, maar helaas wel de realiteit: je begint je haar te verliezen en bent op deze pagina terechtgekomen in de zoektocht naar een manier om finasteride te kopen. Gelukkig werkt finasteride goed en kan het binnen enkele maanden haarverlies stoppen en zelfs nieuwe haargroei stimuleren. Mocht je direct finasteride willen kopen, klik dan hieronder om het online consult te beginnen. Wil je nog meer informatie over alles rondom het veilig kopen van finasteride, lees dan verder.

Finasteride, vaak verkocht onder de merknaam Propecia® of Proscar®, is een 5-alfa-reductaseremmer die gebruikt wordt om mannelijke kaalheid te behandelen. Finasteride blokkeert de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron (DHT). En waarom zou je DHT willen blokkeren? Nou, DHT richt zich op je haarzakjes en is een van de hoofdoorzaken van kaalheid. Hoe lang het precies duurt voordat iemand kaal wordt, is moeilijk te zeggen omdat genetica hierbij een grote rol speelt. In ons blog 'Waarom worden mannen kaal?', gaan we dieper in op de rol van DHT, genetische aanleg en mannelijke kaalheid. Als je meer wilt weten over hoe snel je resultaat kan verwachten van Finasteride lees dan ons blog: Finasteride tijdlijn, wat te verwachten in 12 maanden.


In dit artikel behandelen we hoe je op een veilige en betrouwbare manier Finasteride kunt kopen. Voor meer informatie over Finasteride en hoe het kan helpen tegen haaruitval, lees ons blog: Finasteride tegen haaruitval. Mocht je twijfelen over de bijwerkingen en de veiligheid van Finasteride, dan hebben we in het blog: wat zijn de bijwerkingen van Finasteride? alles voor je op een rijtje gezet, inclusief kwesties als erectiestoornissen, ejaculatie- en libido-problemen. Ons doel is om je zo volledig mogelijk te informeren zodat je straks op een weloverwogen en veilige manier Finasteride kunt kopen. Want haarverlies is vervelend, maar het mag niet ten koste gaan van je gezondheid.

Medicatie potje voor finasteride


Inhoudsopgave


Heb je een recept nodig voor het kopen van Finasteride?

Finasteride is in Nederland alleen verkrijgbaar via een recept. Dit komt omdat Finasteride een geregistreerd geneesmiddel is en daarom door een arts gecheckt moet worden of het een veilige optie is voor jou.


De laatste tijd zien we een wildgroei aan webshops die Finasteride verkopen zonder recept. Deze partijen kopen de medicatie in landen waar je geen recept nodig hebt voor Finasteride, om de medicatie vervolgens naar Nederland te verschepen. Het is lastig te zeggen of dit veilig is (medicatie kan nagemaakt worden) en of het überhaupt verantwoord is Finasteride te kopen zonder eerst te checken of het een veilige optie is voor jou.


Bij ons kun je op een snelle en veilige manier aan een recept komen, zonder dat je hiervoor fysiek naar de dokter moet. Door middel van ons online consult kan onze BIG-geregistreerde arts kijken of Finasteride een goede optie is voor jou. Als dat zo is, kun je de Finasteride direct kopen en wordt het binnen 5 werkdagen thuisbezorgd door onze erkende Nederlandse apotheek. Als je direct een online consult wil starten, klik dan hier: start online consult. Als je meer informatie wilt over je andere opties, lees dan verder.
Op welke manieren kan je een recept krijgen voor Finasteride?

Omdat je in Nederland Finasteride niet zonder recept kunt kopen, moet je fysiek (of online) een afspraak maken met een zorgverlener. Dit proces kan in Nederland soms best ingewikkeld zijn, maar hoeft niet duur te zijn. Als je de eerste tekenen van mannelijke kaalheid begint te zien (zoals inhammen of een kalende kruin) en Finasteride wilt kopen, zijn er een paar opties om een recept te krijgen:


Bezoek een huisarts

Als je geen probleem hebt met een persoonlijke fysieke afspraak, bezoek dan je huisarts. Zij kunnen met je praten over je haarverlies en, indien veilig, een recept voor Finasteride uitschrijven. Let wel op dat huisartsen over het algemeen vrij terughoudend zijn met het voorschrijven van Finasteride. Dit komt omdat artsen in Nederland liever niet een medicijn voorschrijven voor iets dat puur met je uiterlijk te maken heeft. Hoe vervelend haarverlies ook mentaal kan zijn, het wordt niet als een gezondheidsprobleem gezien. Het fijne is wel dat een bezoek aan de huisarts in Nederland "gratis" is.


Bezoek een dermatoloog

Een dermatoloog is een arts die gespecialiseerd is in huid, haar en nagels, dus ook in mannelijke kaalheid. Dermatologen hebben veel ervaring met specifieke aandoeningen van het haar en de hoofdhuid, dus als de situatie er niet normaal uitziet, kan een dermatoloog een goede keuze zijn. Het is belangrijk om te weten dat een bezoek aan de dermatoloog, zonder verwijsbrief van je huisarts, €175 kost. Met een verwijsbrief van de huisarts is een bezoek aan de dermatoloog gratis. Het is dus de vraag of jouw huisarts bereid is je een doorverwijzing te geven naar een dermatoloog of zelf het recept voor je uit te schrijven.


Als je eenmaal een recept hebt gekregen van je huisarts of dermatoloog en je bent enthousiast over de werking van Finasteride, moet je om de zoveel tijd een herhaalrecept aanvragen en vervolgens bij de apotheek je medicijnen ophalen. Finasteride (1 mg) voor haarverlies wordt helaas niet vergoed door je zorgverzekering.


Een online consult via Adonis2

Via onze online vragenlijst kun je erachter komen of je last hebt van mannelijke kaalheid en, indien veilig, direct een recept krijgen. Het consult is gratis en vervolgens kun je direct Finasteride kopen. Wij werken samen met een Nederlandse erkende apotheek die binnen 5 werkdagen de Finasteride discreet bij jou thuis bezorgt. Omdat wij met een abonnementsvorm werken, hoef je nooit meer een dag medicatie te missen.


Deze optie is een snelle, handige manier om Finasteride te kopen als je liever geen persoonlijke afspraak maakt. We begrijpen het: je hebt al genoeg op je to-do lijst zonder dat je je zorgen hoeft te maken over naar de dokter gaan en hem vervolgens moet overtuigen dat je echt last hebt van haarverlies. Geloof ons, wij hebben in hetzelfde schuitje gezeten.

De kosten van Finasteride voor haarverlies

Finasteride (1 mg) voor haarverlies wordt helaas niet vergoed door je zorgverzekering. De kosten die je betaalt voor de apotheek met een recept variëren van 288 tot 536 euro per jaar. De exacte prijs is afhankelijk van welk merk je Finasteride koopt. Daarnaast zijn deze kosten exclusief eventuele extra kosten voor onderzoek door de huisarts of voor een bezoek aan de dermatoloog.


Bij Adonis2 bieden wij een jaarabonnement (365 pillen) inclusief gratis online consult aan voor €400,- per jaar. Dit abonnement wordt automatisch verlengd, zodat je nooit een dag zonder Finasteride hoeft te zitten en geen herhaalrecepten hoeft aan te vragen. Onze arts verlengt automatisch je recept, mits er natuurlijk niets verandert aan je medische situatie.


Finasteride kopen op een veilige betrouwbare manier

Finasteride kopen kan via het huidige Nederlandse zorgsysteem best ingewikkeld en omslachtig zijn. Dit heb ik, de oprichter van Adonis2 en gebruiker van Finasteride, zelf ervaren.


Omdat ik op jonge leeftijd last kreeg van mannelijke kaalheid en hier erg mee zat, ging ik op zoek naar een behandeling. Via veel omwegen kwam ik uiteindelijk uit bij Finasteride. Ik ging direct naar de huisarts en kreeg een doorverwijzing naar de dermatoloog. De dermatoloog vond dat ik me aanstelde en vertelde mij dat kaal worden er nou eenmaal bij hoort. Verslagen ging ik naar huis.


Pas een jaar later ontdekte ik via het internet een dure haarkliniek die mij, na een fysiek consult, Finasteride wilde voorschrijven. Ik betaalde €175,- voor een consult van 15 minuten, waarin zij mij bevestigden dat ik inderdaad kaal werd (thanks, captain obvious). Vervolgens mocht ik voor €600,- per jaar de medicatie kopen bij een apotheek.

Dit is de reden dat ik samen met mijn broer Adonis2 heb opgericht. Om jonge mannen in staat te stellen Finasteride te kopen op een veilige en betrouwbare manier voor een redelijke prijs. Als je nog twijfelt over onze betrouwbaarheid of service, check dan hier onze reviews op Trustpilot.


Als je klaar bent om de stap te zetten om Finasteride te gaan kopen, kun je hieronder gratis het online consult starten. Mocht je nog meer informatie zoeken over Finasteride, lees dan vooral verder in onze kennisbank.


209 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page